TaxMachine PITy 2017/2018

Profesjonalny program do rozliczania rocznych deklaracji PIT za 2017 rok.
Rozliczysz i wyślesz do systemu e-Deklaracje wszystkie rodzaje PIT (PIT-37, PIT-36, PIT-28, PIT-36L, PIT-38, PIT-39), a także PITy pracownicze/płacowe (PIT-11, PIT-4R, PIT-8AR, PIT-8C i inne). Odliczysz wszystkie ulgi podatkowe, w tym ulgę ulgę na dzieci, ulgę na internet, ulgę rehabilitacyjną.
Zawsze bezpłatnie i bez ograniczeń, także w zastosowaniach komercyjnych, w biurach rachunkowych, kancelariach podatkowych. Możliwość pracy wielostanowiskowej i zdalnej.

Więcej na temat programu Pobieram program PITy 2017/2018

Jakie dochody powodują konieczność rozliczenia PIT-36 zamiast PIT-37?

Większość podatników rozlicza PIT-37, jednakże są przypadki, gdy nie możemy złożyć takiego zeznania i zamiast niego musimy złożyć w Urzędzie Skarbowym PIT-36.

Kiedy składamy PIT-36 zamiast PIT-37 za 2017 rok?

Do najważniejszych przyczyn konieczności złożenia PIT-36 należą: dochody z pozarolniczej działalności gospodarczej, dochody z działów specjalnych produkcji rolnej, dochody z najmu, dochody zagraniczne z pracy.

PIT-36 jest rozliczany też w przypadku, gdy w czasie roku musieliśmy opłacać samodzielnie zaliczki od innych dochodów lub uzyskiwaliśmy dochody, dla których nie było płatnika zobowiązanego do odprowadzania zaliczek.

Składając PIT-36 pamiętajmy, że możemy skorzystać z dokładnie takich samych ulg i odliczeń, jak w przypadku PIT-37. Możemy też rozliczać się wspólnie razem z małżonkiem lub jako osoby samotnie wychowujące dziecko lub dzieci. Odliczając ulgi korzystamy też z tych samych załączników, nic się tutaj nie zmienia w tej kwestii względem PIT-37.

Ponieważ PIT-36 jest trochę bardziej skomplikowany niż PIT-37, zawiera więcej stron do wypełnienia, zaleca się w tym przypadku aby korzystać ze specjalnego programu PITy TaxMachine 2017/2018, który możesz bez opłat pobrać z tej strony internetowej. Program znakomicie ułatwia sporządzenie zeznania PIT-36 i innych.

pit 36 druk 2018

Słowa kluczowe

pit-36 za 2017 rok, najem opodatkowany skalą podatkową, program do pit-36, pit-36, druk pit-36, objaśnienia pit 36, pit-36 2018, deklaracja pit-36, skala podatkowa, zeznanie pit-36, dochody z działalności gospodarczej, dochody zagraniczne, formularz pit-36