TaxMachine PITy 2017/2018

Profesjonalny program do rozliczania rocznych deklaracji PIT za 2017 rok.
Rozliczysz i wyślesz do systemu e-Deklaracje wszystkie rodzaje PIT (PIT-37, PIT-36, PIT-28, PIT-36L, PIT-38, PIT-39), a także PITy pracownicze/płacowe (PIT-11, PIT-4R, PIT-8AR, PIT-8C i inne). Odliczysz wszystkie ulgi podatkowe, w tym ulgę ulgę na dzieci, ulgę na internet, ulgę rehabilitacyjną.
Zawsze bezpłatnie i bez ograniczeń, także w zastosowaniach komercyjnych, w biurach rachunkowych, kancelariach podatkowych. Możliwość pracy wielostanowiskowej i zdalnej.

Więcej na temat programu Pobieram program PITy 2017/2018

Jakie odliczenia podatkowe możemy zastosować rozliczając ryczałt na PIT-28?

Program PITy TaxMachine i rozliczanie PIT-28

Program PITY TaxMachine 2017/2018, podczas rozliczania deklaracji PIT-28, umożliwia uwzględnienie na PIT-28 różnych ulg podatkowych. Większość ulg odliczanych w PIT-37 czy PIT-36 można także odliczyć rozliczając ryczałt na PIT-28, jednym z istotnych wyjątków jest to, że nie możemy odliczać od ryczałtu ulgi na dzieci.

Ulgi podatkowe odliczane od ryczałtu

Mamy możliwość w PIT 28 uwzględniania następujących odliczeń podatkowych:

• zapłacone do ZUS składki na ubezpieczenie zdrowotne,
  • ulgę abolicyjną,
  • oddać 1 procent podatku dla organizacji pożytku publicznego,
  • niektóre ulgi i odliczenia (szczegóły poniżej),
  • zapłacone składki na ZUS (ubezpieczenie społeczne)

Na zeznaniu Pit 28 nie można potrącać ulgi prorodzinnej. Nic nie stoi jakkolwiek na przeszkodzie aby odliczyć odliczenie na dzieci od dochodu opodatkowanego na zasadach ogólnych (PIT-37 lub PIT 36) jeżeli takie także osiągneliśmy.

Stosując ulgi podatkowe, do deklaracji musisz dodać właściwe załączniki. Przy ulgach mieszkaniowych jest to PIT/D, przy pozostałych odliczeniach (czyli np. ulga z tytułu darowizn, ulga rehabilitacyjna, ulga na internet) PIT/O.

Poniżej widać przykładowy załącznik PIT/0 w programie PIT 2017:

pit 0 druk

Słowa kluczowe

pit 28 za 2017 rok, formularz pit-28, pit-28, program pit 28, pit 28 2018, druk pit-28, pit 28 przez internet, pit 28 2018 rok, deklaracja pit-28, pit 28 2017